2021-09-09 12:29:30• hírek • Agerpres

Marcel Ciolacu: a Cîţu-kormány megbukott, bizalmatlansági indítványokkal vagy anélkül

Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke szerint a Cîţu-kormány 'bizalmatlansági indítvánnyal vagy anélkül is megbukott', a PSD pedig 'bármilyen bizalmatlansági indítványt megszavaz'.

A politikus telefonon jelentkezett be az Antena 3 csütörtöki műsorába, amelyben azt mondta: nem érti, hogy Ludovic Orban képviselőházi elnök és Anca Dragu szenátusi elnök miért várt öt napot a kormány értesítésével a bizalmatlansági indítványról, annak dacára, hogy hatalmon vannak, a többség támogatását élvezik és minden köztisztség a kezükben van. 'Mi köze ehhez a PSD-nek? A PSD tiszteletben tartja az alkotmányt és az ország törvényeit. Természetes, hogy megvárjuk az alkotmánybíróság döntését' - mondta Ciolacu.

A PSD vezetője úgy vélekedett, a bizalmatlansági indítvány törvényességéről szóló alkotmánybírósági döntés még a Nemzeti Liberális Párt tisztújító kongresszusa előtt megszületik. Azt is leszögezte: pártja 'bármilyen' bizalmatlansági indítványt megszavaz.

'Legyen világos: a Cîţu-kormány elbukott, bizalmatlansági indítványokkal vagy anélkül. Ha az összevont plénum napirendjére tűzik az indítványt, a PSD megszavazza a Cîţu-kormány megbuktatását. Ez kétségtelen. De ez a politikai válság egy álságos válság, ez az USR zsarolásáról és a PNL belső háborújáról szól. Ilyen képmutatásra és becstelenségre még nem volt példa a román politikában' - jelentette ki Ciolacu.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: